Практична підготовка

Головна > Практична підготовка

Підготовка висококваліфікованих фахівців з підприємництва, готельно-ресторанного бізнесу, економічної галузі поєднує теоретичну й практичну складову, тобто передбачає формування таких професійних якостей, як креативність, здатність розв’язувати практичні проблеми та складні спеціалізовані задачі, що характеризуються комплексністю, інноваційністю та невизначеністю умов. Такі вміння уможливлять забезпечення стійкого функціонування організацій та їх підрозділів в умовах цифровізації, сервісно-організаційну, виробничо-технологічну, аналітико-управлінську діяльність у сфері виробництва, послуг та торгівлі. Головною метою практичної підготовки здобувачів вищої освіти є систематизація й удосконалення практичних навичок самостійної роботи в розв’язанні конкретних економічних та управлінських завдань, які входять у коло обов’язків фахівців сфери обслуговування й підприємництва.

Особливий акцент робиться на підготовці професіоналів, здатних забезпечувати післявоєнне відновлення Центральноукраїнського регіону через підвищення економічної, підприємницької активності.

Освітній процес передбачає комплексний підхід для формування практичних навичок.

Базою проходження практики можуть бути:

  • підприємства та організації різних форм власності, організаційно-правової форми та галузей економіки, які мають комерційний напрямок діяльності;
  • торговельні підприємства;
  • дистрибуційні компанії;
  • підприємства та організації різних форм власності й організаційно-правових форм, що здійснюють діяльність у сфері гостинності та кейтерингу;
  • заклади ресторанного господарства (ресторани, кав’ярні, піцерії, мережеві заклади громадського харчування);
  • готелі, апарт-готелі та рекреаційні комплекси;
  • бізнес-центри та апарт-сервіси з наданням послуг проживання та харчування;
  • державні та регіональні органи управління, агенції розвитку, що пов’язані з економічними й управлінськими процесами в індустрії гостинності.