Туризм, гостинність, креативні індустрії: ключові тренди взаємодії та розвитку

Головна > Новини > Туризм, гостинність, креативні індустрії: ключові тренди взаємодії та розвитку

16 квітня 2025 року викладачі нашої кафедри д.е.н., проф. Володимир ЗАЙЧЕНКО, к.е.н., доц. Марія БУГАЄВА, к.е.н., доц. Богдан ДМИТРИШИН, к.е.н., доц. Володимир ДУБ, к.е.н., доц. Ірина ЖУРИЛО, к.е.н., доц. Людмила ЗАПІРЧЕНКО, к.г.н., доц. Михайло РУТИНСЬКИЙ, к.е.н., доц. Олена ХАЧАТУРЯН, ас. Анастасія НЕМНЕНКО, зав. навч. лаб. Наталія КОВАЛЬЧУК, а також здобувачі вищої освіти групи ГРС-24м Євгеній БЕВЗЕНКО, Богдан БРИЧКА, Олексій ЗОЛОТАРЬОВ, Артем КРАВЕЦЬ, Максим ПАВЛЕНКО, Дмитро СУХОТЕНКО та здобувач вищої освіти групи ГРС 23мб-2 Нікіта ІЛЛЮЩЕНКО взяли участь у роботі науково-практичного круглого столу «Туризм, гостинність, креативні індустрії: ключові тренди взаємодії та розвитку». Організатор: кафедра туризму і готельно-ресторанного бізнесу Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут».

У форматі круглого столу відбулася науково-практична дискусія стейкхолдерів, науковців та представників громадських організацій України щодо перспектив розвитку та взаємодії туризму, гостинності й креативних індустрій у регіонах України.

Провідними спікерками заходу виступили д.е.н., проф. Наталія ЯКИМЕНКО-ТЕРЕЩЕНКО (завідувачка кафедри туризму і готельно-ресторанного бізнесу, НТУ «Харківський політехнічний інститут»), Олена ЧЕРНЕГА (експертка з цифровізації туризму в Україні, співзасновниця ГО «Цифровізація туризму та культури»), Таміла РЗАЄВА (Голова Союзу професіоналів СПА, курортів та Wellness об’єктів України, Амбасадор в Україні World SPA Organization, голова департаменту СПА в International Board of Massage Therapists Association), Михайло ШЕВЕЛЮК (керівник Української Школи Гостинності), Наталя ВЕНГЕРСЬКА (заступниця Голови Спілки сільського туризму в Україні), Марта ОПАНАЩУК (commis chef de cuisine, готель Hyatt Regency Kyiv) та інші.

На круглому столі відбулася комунікація практиків і науковців щодо таких питань галузі:

  • Тренди гостинності 2025 року
  • Як створити незабутній досвід для гостей у сфері HORECA та залучати гостей у 2025 році?
  • Реформа послуг готельно-ресторанного комплексу під час військового стану
  • Сервіс 2.0 – як зміниться обслуговування гостей найближчі 10 років»
  • Креативні індустрії та туризм
  • SPA як тригерна мотиваційна складова для туристів
  • Етнотуризм та традиції гостинності в Україні: креативні можливості
  • Освітній потенціал авторських гастротурів

Представники кафедри економіки, підприємництва та готельно-ресторанної справи ЦНТУ взяли активну участь в обговоренні трендів взаємодії та розвитку готельно-ресторанного і туристичного сервісу регіонів України.

Учасники заходу отримали змогу підвищити кваліфікацію шляхом поглиблення знань щодо сучасних трендів, освітніх та практичних підходів у сфері туризму й гостинності. Учасники заходу отримали відповідні сертифікати підвищення кваліфікації.

Кафедра економіки, підприємництва та готельно-ресторанної справи ЦНТУ висловлює вдячність організаторам – кафедрі туризму і готельно-ресторанного бізнесу Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» – за запрошення до участі в круглому столі експертів туризму, гостинності й креативних індустрій України.

Учасники заходу отримали змогу підвищити кваліфікацію шляхом поглиблення знань щодо сучасних трендів, освітніх та практичних підходів у сфері туризму й гостинності. Учасники заходу отримали відповідні сертифікати підвищення кваліфікації.