Викладачі кафедри відвідали благодійну гастровечерю на підтримку ЗСУ

Головна > Новини > Викладачі кафедри відвідали благодійну гастровечерю на підтримку ЗСУ

25 квітня 2025 року викладачі кафедри к.е.н., професор Марія БУГАЄВА та д.е.н., професор Олексій ГУЦАЛЮК разом зі стейкхолдером Ліною ГАЙДУК в межах спеціальності J2 «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» взяли участь у 22-й благодійній гастровечері «Гастровечеря для ЗСУ». Захід проходив на території заміського комплексу RIVERWOOD relax park (смт. Мошни, Черкаська область).

Подія об’єднала 16 провідних шеф-кухарів та барвумен із різних міст України та двох шефів із Сакартвело (Грузія), які приготували для гостей 7 ексклюзивних авторських страв, коктейлі та фруктово-ягідні наливки. Музичний супровід заходу забезпечили виступи Тоні МАТВІЄНКО та Олега СОБЧУКА (соліста гурту SKAY), а благодійний аукціон із унікальними лотами став важливою частиною збору коштів на підтримку українських військових.

Викладачі кафедри відзначили високий рівень організації заходу та професіоналізм учасників. Особливу увагу привернули сучасні гастрономічні тенденції, нестандартні технології приготування та подачі страв, креативні підходи до кейтерингу. Спостереження за роботою найкращих шефів України та Грузії стало цінним практичним досвідом, який буде інтегровано у навчальний процес.

Захід також показав, наскільки важливо сьогодні поєднувати професійну майстерність із соціальною відповідальністю. Викладачі підкреслили, що участь у подібних подіях надихає на оновлення освітніх програм, сприяє розвитку у здобувачів активної громадянської позиції та розширює їхнє уявлення про сучасний світ готельно-ресторанного бізнесу.

Основні акценти заходу:

  • благодійний аукціон із унікальними лотами: підписи Валерія ЗАЛУЖНОГО, Олександра УСИКА, Руслана ХИЖНЯКА та інших українських героїв;
  • підтримка визначених військових частин через збір коштів на дрони, РЕБи та транспорт;
  • авторські страви та коктейлі від топових шефів;
  • професійна організація та піднесена патріотична атмосфера заходу.

Участь у такій події дозволяє глибше розуміти сучасні вимоги до фахівців сфери гостинності, вивчати реальні приклади успішного кейтерингу та гастромистецтва, а також формувати практичні навички і світогляд майбутніх професіоналів.

Кафедра економіки, підприємництва та готельно-ресторанної справи дякує організаторам проєкту «Гастровечеря для ЗСУ» за чудову можливість долучитися до надзвичайно важливої справи підтримки наших захисників та здобути нові знання й досвід.