Крафтові хлібобулочні вироби: сучасні тренди та інновації
10 травня д.т.н., професор Інна ЗОЛОТУХІНА, к.е.н., доцент Ігор ХАРЧЕНКО, завідувач навчальної лабораторії Наталія КОВАЛЬЧУК та здобувачі ОПП «Готельно-ресторанна справа» відвідали лекцію на тему «Крафтові хлібобулочні вироби: сучасні тренди та інновації». Лекцію проводила Віта ЛАНСЬКА (КОЗАР) – відома в Україні та за кордоном бренд-шеф-пекар, керівник Департаменту кондитерського та хлібобулочного виробництва ТОВ «КПІ ПРО» (м. Київ), викладач із хлібопечення у кулінарній школі «Chefs Academy», шеф-координатор із хлібопечення у «Resto Space» (модератори – кафедра ТГРГРСП ДонНУЕТ (м. Кривий ріг) сумісно із кафедрою ресторанних і крафтових технологій ДТЕУ (м. Київ).
Спікером представлені сучасні тренди у виробництві хлібобулочних виробів: Healthy food та Clean label, високомаржинальна продукція, відкриті пекарні, крафтовість, сендвічна група та стритфуд, заморожені тістові напівфабрикати та готовий хліб), інноваційними крафтовими технологіями з використанням заквасок (пуліш, біга, пате ферме, спонтанні та культурні закваски), проблемами і перспективами виробництва безглютенового хліба в Україні.
Впевнені, що набуті знання сприятимуть підвищенню рівня науково-теоретичної та професійної підготовки здобувачів вищої освіти!