Локальний етногастрономічний саміт «Slow Food Odesa»
1 листопада 2024 року здобувачі гр. ГРС-23 та викладачі кафедри економіки, підприємництва та готельно-ресторанної справи економічного факультету к.е.н., доц. Ірина ЖУРИЛО; к.е.н., доц. Людмила ЗАПІРЧЕНКО; к.е.н., доц. Марія БУГАЄВА; к.г.н., доц. Михайло РУТИНСЬКИЙ; к.е.н., доц. Сергій НІСФОЯН; ас. Анастасія НЕМНЕНКО та зав. навч. лаб Наталія КОВАЛЬЧУК взяли участь у роботі науково-практичного саміту «Slow Food Odesa», що відбувся на базі ННІ Готельно-ресторанного і туристичного бізнесу та енології Одеського національного технологічного університету.
Міжнародний рух Slow Food спрямований на підтримку місцевих продуктів, виробників і гастрономічних традицій.
На саміті відбулася науково-практична дискусія стейкхолдерів, науковців та представників громад України щодо перспектив розвитку етногастрономічного туризму й гостинності у регіонах України. Провідними спікерами заходу виступили Юлія ПІТЕНКО (членкиня Міжнародної Ради руху Slow Food, лідерка мережі Slow Food в Україні, голова ГО «Тиха їжа України» та CEO Центрів Здоров’я «Аюрведа-192», засновниця «Фонду збереження продовольчого біорізноманіття Украіни»), Олена МОТУЗЕНКО (к.г.н., доц. каф. географії України КНУ ім. Т. Шевченка, запрошена професорка Університету Бреша (Італія), Президентка ГС «Національна еногастрономічна туристична мережа «Дороги вина та смаку України», лідерка спільноти Slow Food Академія Київ), д.т.н., проф. Тетяна ЛЕБЕДЕНКО, д.т.н., проф. Оксана ТКАЧЕНКО, д.е.н., проф. Наталія ДОБРЯНСЬКА та інші.
Представники кафедри економіки, підприємництва та готельно-ресторанної справи ЦНТУ взяли активну участь в обговоренні візії майбутнього етногастрономічного туризму й гостинності регіонів України.
По завершенню науково-практичного саміту «Slow Food Odesa», учасники були нагородженні сертифікатами за активну участь.