Міжнародний семінар «Niche Tourism with a focus on Culinary Experiences»
4 та 6 грудня 2024 року викладачі кафедри економіки, підприємництва та готельно-ресторанної справи економічного факультету к.е.н., доц. Володимир ДУБ, к.е.н., доц. Людмила ЗАПІРЧЕНКО, к.е.н., доц. Марія БУГАЄВА, к.г.н., доц. Михайло РУТИНСЬКИЙ, к.е.н., доц. Наталія СИСОЛІНА, к.т.н., доц. Ольга ЧУМАЧЕНКО, к.е.н., доц. Сергій НІСФОЯН та зав. навч. лаб. Наталія КОВАЛЬЧУК взяли участь у роботі науково-практичного семінару «Нішевий туризм з акцентом на кулінарні враження», що відбувся на базі Одеського національного технологічного університету. Організатор семінару-тренінгу: кафедра готельно-ресторанного бізнесу ОНТУ та La Fondation pour la Formation Hôtelière.
La Fondation pour la Formation Hôtelière – одна з провідних організацій ЄС, що впроваджує ефективні механізми розроблення та впровадження стратегічного планування, моніторингу та оцінки успіху стратегічного планування у сфері готельно-ресторанного бізнесу.
Спікер семінару – Dr Elizabeth M. Ineson (United Kingdom) – визнана експертка у сфері готельно-ресторанного бізнесу та туризму, доктор наук, наукова співробітниця Manchester Metropolitan University UK та операційна менеджерка La fondation pour la formation hôtelière.
Учасники заходу отримали змогу підвищити кваліфікацію шляхом вивчення сучасних підходів до стимулювання та планування нішевого туризму, у т. ч. кулінарного туризму та туристично-ресторанного бізнесу. Поглиблено знання щодо сучасних форм партнерства підприємств фермерського, ресторанного та туристичного бізнесу; щодо стандартів ЄС у царині екосертифікації готельно-ресторанного бізнесу, а також переробки відходів; щодо маркетингового просування нішевих кулінарно-туристичних кластерів тощо.
За результатами успішного засвоєння матеріалу міжнародного семінару учасники заходу отримали відповідні сертифікати підвищення кваліфікації (4 год, 0,13 кредиту ECTS).
Кафедра економіки, підприємництва та готельно-ресторанної справи ЦНТУ висловлює вдячність організаторам – кафедрі готельно-ресторанного бізнесу ОНТУ та La Fondation pour la Formation Hôtelière – за запрошення до участі в міжнародному семінарі «Стратегічне планування в готельно-ресторанному бізнесі та туризмі».