
18 березня 2025 року викладачі нашої кафедри к.е.н., доц. Марія БУГАЄВА, к.е.н., доц. Володимир ДУБ, к.г.н., доц. Михайло РУТИНСЬКИЙ, ас. Анастасія НЕМНЕНКО та зав. навч. лаб. Наталія КОВАЛЬЧУК взяли участь у роботі науково-практичного семінару-тренінгу «Сучасні технології та тренди в кулінарному мистецтві», що відбувся на базі Одеського національного технологічного університету. Організатор семінару-тренінгу: кафедра готельно-ресторанного бізнесу ОНТУ та La Fondation pour la Formation Hôtelière.

La Fondation pour la Formation Hôtelière – одна з провідних організацій ЄС, що впроваджує ефективні механізми розроблення та впровадження стратегічного планування, моніторингу та оцінки успіху стратегічного планування у сфері готельно-ресторанного бізнесу.
Спікер семінару – Предраг Тошич – професор кулінарних класів у Школі готельного та туристичного бізнесу міста Баня Лука, Боснія та Герцеговина, автор численних кулінарних книг і посібників.

На семінарі-воркшопі відбулася комунікація практиків і науковців щодо таких питань галузі:
- Сучасні технології і тренди в кулінарному мистецтві
- Су-від технології
- Молекулярна гастрономія
- 3D друк їжі
- Ферментація
- Роботи та АІ в кулінарії
- Високотехнологічне грильовання та копчення
- М’ясо рослинного походження та «штучне» м’ясо
- Рідкий азот в кулінарії
- Високотискова обробка (HPP) для збереження свіжості
- Розумні печі та точні кулінарні пристрої
- Багаточуттєве харчування та занурювальна гастрономія
- Легендарні шефи сучасної гастрономії
- Книги та відео про сучасну гастрономію та харчову науку
Учасники заходу отримали змогу підвищити кваліфікацію шляхом вивчення сучасних практичних підходів, технічного забезпечення, технологічних і арт-кулінарних рішень у ресторанній справі. За результатами успішного засвоєння матеріалу семінару-воркшопу учасники заходу отримали відповідні сертифікати підвищення кваліфікації (0,2 кред.).
Кафедра економіки, підприємництва та готельно-ресторанної справи ЦНТУ висловлює вдячність організаторам – кафедрі готельно-ресторанного бізнесу ОНТУ та La Fondation pour la Formation Hôtelière – за запрошення до участі в міжнародному семінарі-тренінгу «Modern technologies and trends in the culinary arts».




За участь у роботі науково-практичного семінару-тренінгу «Сучасні технології та тренди в кулінарному мистецтві» викладачі кафедри отримали серифіати.