Міжнародний семінар-тренінг «Modern technologies and trends in the culinary arts»

18 березня 2025 року викладачі нашої кафедри к.е.н., доц. Марія БУГАЄВА, к.е.н., доц. Володимир ДУБ, к.г.н., доц. Михайло РУТИНСЬКИЙ, ас. Анастасія НЕМНЕНКО та зав. навч. лаб. Наталія КОВАЛЬЧУК взяли участь у роботі науково-практичного семінару-тренінгу «Сучасні технології та тренди в кулінарному мистецтві», що відбувся на базі Одеського національного технологічного університету. Організатор семінару-тренінгу: кафедра готельно-ресторанного бізнесу ОНТУ та La Fondation pour la Formation Hôtelière.

La Fondation pour la Formation Hôtelière – одна з провідних організацій ЄС, що впроваджує ефективні механізми розроблення та впровадження стратегічного планування, моніторингу та оцінки успіху стратегічного планування у сфері готельно-ресторанного бізнесу.
Спікер семінару – Предраг Тошич – професор кулінарних класів у Школі готельного та туристичного бізнесу міста Баня Лука, Боснія та Герцеговина, автор численних кулінарних книг і посібників.

На семінарі-воркшопі відбулася комунікація практиків і науковців щодо таких питань галузі:
- Сучасні технології і тренди в кулінарному мистецтві
- Су-від технології
- Молекулярна гастрономія
- 3D друк їжі
- Ферментація
- Роботи та АІ в кулінарії
- Високотехнологічне грильовання та копчення
- М’ясо рослинного походження та «штучне» м’ясо
- Рідкий азот в кулінарії
- Високотискова обробка (HPP) для збереження свіжості
- Розумні печі та точні кулінарні пристрої
- Багаточуттєве харчування та занурювальна гастрономія
- Легендарні шефи сучасної гастрономії
- Книги та відео про сучасну гастрономію та харчову науку
Учасники заходу отримали змогу підвищити кваліфікацію шляхом вивчення сучасних практичних підходів, технічного забезпечення, технологічних і арт-кулінарних рішень у ресторанній справі. За результатами успішного засвоєння матеріалу семінару-воркшопу учасники заходу отримали відповідні сертифікати підвищення кваліфікації (0,2 кред.).
Кафедра економіки, підприємництва та готельно-ресторанної справи ЦНТУ висловлює вдячність організаторам – кафедрі готельно-ресторанного бізнесу ОНТУ та La Fondation pour la Formation Hôtelière – за запрошення до участі в міжнародному семінарі-тренінгу «Modern technologies and trends in the culinary arts».




За участь у роботі науково-практичного семінару-тренінгу «Сучасні технології та тренди в кулінарному мистецтві» викладачі кафедри отримали серифіати.